Chippen en registeren van je kat

Is jouw kat gechipt? En zo ja, staat deze dan ook juist geregistreerd? Helaas is het overgrote deel van de katten in Nederland nog altijd niet gechipt. Je kat chippen was namelijk niet verplicht. Begin 2023 werd bekend gemaakt dat chippen binnenkort wél verplicht wordt. En dat is goed nieuws, want katten lopen nog al eens weg van huis en slechts een enkele keer kan het baasje worden teruggevonden. Dat is dan meestal dankzij de chip! Wanneer het chippen van je kat verplicht wordt, is nog niet bekend.


Wat is een chip bij je kat?
Op een chip, die ongeveer zo groot is als een rijstkorrel, staat een uniek identificatienummer. De chip wordt met een naald onder de huid van je kat aangebracht, meestal in de nek. Dit is even vervelend voor je kat, maar het is - net als een prikje - ook zo weer voorbij.
De dierenarts,  het ambulancepersoneel en het asiel kan deze chip uitlezen en de kat terugbrengen bij zijn eigenaar. Áls deze ook op het juiste adres geregistreerd staat tenminste…


Chip registreren
Is je kat gechipt? Dan is het ook heel belangrijk dat deze op het juiste adres geregistreerd staat. Dus als je een kitten krijgt, of je adopteert een kat, dan moet de chip nog worden overgezet op jouw naam en adres. Alleen dan kan je kat bij jou terugbezorgd worden, mocht hij ooit eens weglopen of verdwalen.

Tarieven chippen:

Ik chip katten van alle kattenrassen.


Chippen aan huis of in de Kattentrimsalon:

Nest van 1 t/m 4 kitten – €25,00 per kat
Nest van 5 t/m 8 kitten – €22,50 per kat
Bezoek aan huis in Enschede (andere plaatsen in overleg) – €25,00Maak afspraak 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram